Koop jouw Warhammer bij Speldorado!

Kom voor de nieuwste sets en profiteer van de scherpste prijzen!

Bekijk het hele Warhammer assortiment ►

Wat is Warhammer

Warhammer is een miniatuur wargame geproduceerd door Games Workshop. Het is het populairste miniatuur wargame ter wereld.

Net als in andere miniatuur wargames voeren spelers veldslagen uit met behulp van miniatuurmodellen van krijgers en gevechtsvoertuigen. Het speelveld is een tafelmodel van een slagveld, bestaande uit modellen van gebouwen, heuvels, bomen en andere terreinkenmerken. Elke speler verplaatst om de beurt zijn modelkrijgers over het slagveld en vecht tegen de krijgers van de tegenstander. Deze gevechten worden opgelost met behulp van dobbelstenen en eenvoudige rekenkundige bewerkingen.

Warhammer speelt zich af op barre veldslagen, waar een stagnerende menselijke beschaving wordt geteisterd door vijandige buitenaardse wezens en bovennatuurlijke wezens.

De modellen in het spel zijn een mix van mensen, buitenaardse wezens en bovennatuurlijke monsters, die futuristische wapens en bovennatuurlijke krachten hanteren. De fictieve setting van het spel is ontwikkeld door middel van een groot aantal romans, uitgegeven door Black Library (de uitgeverij van Games Workshop).

Warhammer 40.000 dankt zijn naam aan Warhammer Fantasy Battle, een middeleeuws fantasy-wargame dat ook is geproduceerd door Games Workshop. Warhammer 40.000 was aanvankelijk bedacht als een sciencefiction-tegenhanger van Warhammer Fantasy, en hoewel ze niet met elkaar verbonden zijn in een gedeeld universum, delen hun instellingen vergelijkbare thema's.

Warhammer 40.000 heeft een aantal spin-off tafelspellen voortgebracht. Deze omvatten Space Hulk, dat gaat over gevechten in de smalle gangen van verlaten ruimtevaartuigen, en Battlefleet Gothic, dat ruimteschipgevechten simuleert. Er zijn ook spin-offs van videogames uitgebracht, zoals de Dawn of War- serie.